Chef Mônica Chef Mônica Chef Mônica Chef Mônica Chef Mônica Chef Mônica Chef Mônica Chef Mônica

A Chef

O Gosto com Gosto é comandado pela mineira Mônica Rangel desde 1994. A chef fabrica todas as linguiças servidas e vendidas no restaurante, bem como os doces, chutneys e geleias feitos no fogão a lenha. 

Mesmo quando não está no resturante, a vida gastronômica não para: a fim de desafiar cozinheiros locais a descobrir mil possibilidades para o pinhão, fruto característico da serra da Mantiqueira, a chef, junto a outros moradores, montou a Associação Comercial Visconde de Mauá (ACVM) e concebeu o Concurso Gastronômico de Visconde de Mauá, que reúne cozinheiros locais e grandes chefs nacionais e internacionais. Mas quando o assunto é viajar pelo mundo, a chef já esteve em diversos eventos, realizando palestras, demonstrações culinárias e, até mesmo, cozinhando para Copa do Mundo da Alemanha. Monica também coordenou por 9 anos um cruzeiro gastronomico levando nossa cozinha para fora do País,  em parceria com Costa Cruzeiros e a Royal Caribbean. Também foi uma das juradas do Programa Cozinheiros em Ação no GNT.

CHEF MÔNICA RANGEL - ENGLISH

As an authentic “mineira” - a true representative of the city of Juiz de Fora, state of Minas Gerais, Mônica runs successfully over 20 years the stoves of the adorable restaurant “Gosto com Gosto” in Visconde de Mauá, uphills of the state of Rio de Janeiro.

Awarded Best Restaurant of “comida mineira” cuisine from the region she is originally Born by Guia 4 Rodas since 2003 – 11 years in a row.

All sausages, pastries, cheeses and breads  served in the restaurant are made ​​by her skillful hands. Over 22 years she organizes and promotes the Gastronomic Award of Visconde de Mauá, one of the pioneers in Brazil (www.mauagastronomico.com.br).

Mônica is a jetsetter and often travels inside Brazil and all around the world to perform speeches, participate in cooking demonstrations and gastronomy events. Coordinating buffets, dinners and cocktails in various sizes and shapes also makes a part of her daily activities.

Mônica is also recognized to be a great defender of the true Brazilian cuisine, engaged to participate and promote many events sharing her knowledge and talking about the increasing need to value our culture and gastronomy. So much that  she even have tattooed “GASTRONOMIA BRASILEIRA”  or Brazilian Cuisine on her arm.

The chef have been promoting Brazilian Cuisine overseas since 2006, showcasing her talent in several countries as Chile, Colombia, France, Portugal, Canada, Spain, Italy, Germany, England, Uruguai, Peru, México, Cuba, USA and China, in parterships with Universities, Gastronomy Fairs and EMBRATUR – the independent agency of the Brazilin Ministry of Tourism - responsible for promoting Brazilian destinations and tourist services overseas, with the Project Goal to Brasil and now Brasil Fashion and Food.

She still manages to be a keynote speaker in events like TEDx, launched in May 2014 her book of recipes  Interpretações do Gosto” and also act as a judge in the cooking reality show “Cozinheiros em Ação” on air in Brazilian cable TV network.

Gosto com Gosto ® Todos os direitos são reservados.
Rua Wenceslau Braz 148 Visconde de Mauá - Resende - RJ
(24) 3387.1382  |  (24) 99232.9616
Tática Web